Algemene voorwaarden
Artikel 1. Begripsbepaling:
Opdrachtnemer: Kroon Letselservice en/of diens medewerker met wie Kroon Letselservice een functionele eenheid vormt.
Opdrachtgever: De natuurlijke of rechtspersoon die opdrachtnemer inschakelt om de door hem/haar opgedragen werkzaamheden uit te voeren, welke noodzakelijk zijn voor de schadeafhandeling van het opdrachtgever overkomen ongeval c.q. schadegeval.
Artikel 2. Algemeen:
a. Alle bepalingen van deze voorwaarden zijn tussen opdrachtnemer en opdrachtgever van toepassing, voor zover hier niet schriftelijk van is afgeweken.
b. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde duur tenzij de inhoud, aard of strekking van de gegeven opdracht zich hiertegen verzet.
c. Indien van een bepaling in deze voorwaarden, op verzoek van een der partijen wordt afgeweken, dient dit uitdrukkelijk en schriftelijk te worden vastgelegd/verzocht.
d. Indien tevens bij opdrachtgever algemene voorwaarden zijn vastgelegd, zijn slechts de bepalingen van deze algemene voorwaarden van toepassing, tenzij opdrachtnemer uitdrukkelijk en schriftelijk met de algemene voorwaarden van de opdrachtgever instemt.
e. Opdrachtnemer belast zich met het optreden als belangenbehartiger bij letselschade.
f. Het staat opdrachtnemer vrij diens werkzaamheden zoals onder d benoemd uit te besteden aan derden.
Artikel 3. Dienstverlening:
a. De overeenkomst komt tot stand op het moment dat de opdrachtgever de opdracht machtiging van opdrachtnemer heeft ondertekend en heeft geretourneerd.
b. De werkzaamheden van opdrachtnemer bestaan voornamelijk, doch niet uitsluitend, uit het buitengerechtelijk verhalen van de geleden en te lijden schade, welke opdrachtgever en/of diens minderjarige kind/naaste alwaar hij/zij het gezag over uitoefent heeft geleden.
Artikel 4. Opdrachten:
a. In het geval dat opdrachtgever de opdracht gedeeltelijk of geheel wenst te beëindigen, dient opdrachtgever de door opdrachtnemer redelijk gemaakte en te maken kosten voor vloeiende uit diens verstrekte opdracht aan opdrachtnemer te vergoeden.
b. Opdrachtnemer behoudt nadrukkelijk het recht, met opgaaf van diens moverende redenen, een aangeboden opdracht niet in behandeling te nemen of terug te geven.
c. Opdrachtnemer behoudt nadrukkelijk het recht om de opdracht door een of meerdere personen uit te laten voeren alwaar opdrachtnemer een functionele eenheid mee vormt. Opdrachtnemer benadrukt dat de handelingen en werkzaamheden worden uitgevoerd voor rekening van opdrachtgever; deze werkzaamheden worden in principe aan de aansprakelijke partij en/of diens WA assuradeur voorgelegd. Bij fraude, onvolledige of onjuiste informatieverschaffing en/of beëindiging van de opdracht zal opdrachtnemer de werkzaamheden bij opdrachtgever in rekening brengen. Opdrachtnemer hanteert een redelijk en billijk uurtarief ad. € 240,00 exclusief BTW, en de in redelijkheid te maken en gemaakte verschotten.
d. Indien opdrachtgever aan opdrachtnemer verzoekt rechtsmaatregelen te nemen, dienen deze voor rekening en risico te blijven van opdrachtgever. Opdrachtnemer maakt voor de rechtsmaatregelen gebruik van derden. Opdrachtnemer zal een kostenberaming maken en mogelijk verzoeken om een voorschot op deze te maken kosten.
Artikel 5. Medewerking en gegevensverstrekking:
a. Opdrachtgever dient alle handelingen na te laten welke de opdracht frustreren of onmogelijk maken.
b. Opdrachtgever is verplicht om de gewenste medewerking te verlenen, alle informatie die opdrachtgever tot zijn/haar beschikking staat aan opdrachtnemer te verstrekken, juiste inlichtingen te verstrekken, tijdig de tot zijn/haar beschikking staande informatie aan opdrachtnemer te verstrekken.
Artikel 6. Aansprakelijkheid:
a. Opdrachtnemer is slechts tegenover opdrachtgever aansprakelijk voor directe schade die opdrachtgever zelf lijdt en een rechtstreeks gevolg zijn van verwijtbare en toerekenbare tekortkomingen van opdrachtnemer en/of diens medewerker of derde met wie opdrachtnemer een functionele eenheid vormt. Tenzij deze tekortkoming niet voorkomen had kunnen worden bij de normale behandeling van de opdracht.
b. Onder directe schade wordt verstaan die schade die direct en onlosmakelijk verband houden met het ongeval, waaruit opdrachtgever schade lijdt.
c. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor indirecte schade, zoals gevolgschade en/of gederfde inkomsten, etc.
d. Ingeval van een verwijtbare toerekenbare tekortkoming dient opdrachtgever opdrachtnemer schriftelijk in gebreke te stellen, met een redelijke termijn om alsnog haar verplichtingen na te komen, dan wel eventuele fouten te herstellen of de schade te beperken.
e. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor (immateriële) schade welke door niet inachtneming van art. 5 onder b genoemde verplichting is voortgevloeid.
f. Schadeclaims dienen door opdrachtgever zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen drie maanden na het zich voordoen van de schadeveroorzakende gebeurtenis bij opdrachtnemer schriftelijk te zijn ingediend, indien dit niet binnen deze termijn is ingediend vervalt het recht om op opdrachtnemer de schade te verhalen
.Artikel 7. Geheimhouding:
a. Opdrachtnemer mag vertrouwelijke stukken, zoals bijvoorbeeld, doch niet uitsluitend, medische gegevens, die voor de in de opdracht genoemde werkzaamheden noodzakelijkerwijs aan derden moeten worden verstrekt, verstrekken.
b. Opdrachtgever is gehouden geheimhouding in acht te nemen ten aanzien van alle gegevens en stukken, die betrekking hebben op de opdracht, tenzij de aard van deze stukken zich hiertegen verzet.
Artikel 8. Kosten:
a. De kosten voor behandeling van de opdracht zoals het verhalen van de geleden schade waarvoor een derde of diens WA assuradeur aansprakelijk te houden is, behoren tot de schade van opdrachtgever, aldus zal de betreffende persoon of diens WA assuradeur deze aan opdrachtnemer betalen.
b. In geval van voortijdige en/of eenzijdige beeindiging van de opdracht behoudt opdrachtnemer zich het recht de redelijk gemaakte kosten en verschotten bij opdrachtgever in rekening te brengen.
Artikel 9. Juridische bepalingen:
a. Op deze voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.
b. Indien er tussen opdrachtnemer en opdrachtgever een geschil is gerezen, zijn beide partijen bevoegd dit geschil voor te leggen aan een door opdrachtnemer te bepalen burgerlijke rechtbank. Opdrachtgever en opdrachtnemer verplichten zich om eerst te bepalen of het geschil zich leent voor mediation.
Artikel 10. Begripsbepaling:
Onder "letselschade" wordt verstaan: de schade die voortvloeit uit lichamelijk of geestelijk letsel, en het gevolg is van een gebeurtenis waarvoor een derde aansprakelijk is, of waarvoor opdrachtgever zelf aansprakelijk voor is maar de schade verhaald kan worden op de op de WAM polis rustende schadeverzekering in of opzittende.
Deze algemene voorwaarden zijn bij iedere opdracht ter hand gesteld, alwaar opdrachtnemer inde opdracht voor ontvangst heeft getekend.