Home
 / 
Blog
 / 

Wat te doen bij een achterop aanrijding en letselschade?

Hoe Te Voorkomen

Als automobilist is het belangrijk om altijd alert te blijven en voldoende afstand te houden ten opzichte van uw voorligger. Dit helpt om op tijd te kunnen afremmen voor een file of stoplicht en mogelijke ongevallen te voorkomen. Helaas heb je niet altijd controle over het gedrag van de bestuurder achter jou.

Aansprakelijkheid Bij Een Achterop Aanrijding

Bij een achterop aanrijding is de bestuurder van de achterop rijdende auto in de meeste gevallen aansprakelijk. Dit betekent dat als je van achteren bent aangereden, de schade meestal kunt verhalen op de bestuurder achter je. De wet stelt namelijk dat een bestuurder voldoende afstand moet houden om zijn voertuig tijdig tot stilstand te kunnen brengen.

Letselschade Bij Een Achterop Aanrijding

Letselschade kan een gevolg zijn van een achterop aanrijding. Een achterop aanrijding kan hard aankomen en kan je ernstige letselschade oplopen. Zelfs bij een lichtere botsing kan je vervelende klachten ervaren zoals hoofdpijn, nekpijn, en pijn in rug en schouders. Deze klachten kunnen soms pas enkele dagen na de aanrijding optreden. Neem bij klachten zo snel mogelijk contact op met jouw huisarts.

Uitzonderingen Op De Regel

Er zijn enkele uitzonderingen waarbij de achterop rijdende bestuurder niet automatisch aansprakelijk is:

  1. De achteropkomende bestuurder is afgesneden door de voorligger.
  2. De voorligger remde plotseling zonder noodzaak.
  3. De voorligger remde plotseling voor een overstekend klein dier.
  4. Er is sprake van een kettingbotsing.

Schadeclaim Bij Letselschade

Bij letselschade na een achterop aanrijding kan je mogelijk een schadeclaim indienen. Dit kan helpen om de kosten van medische behandelingen en andere gerelateerde uitgaven te dekken. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en bewijzen verzamelt om jouw claim te ondersteunen.

Neem Contact Op

Heb je vragen over letselschade bij een achterop aanrijding? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 0880117799 of per e-mail: info@kroonletselservice.nl.

OOK EEN ACHTEROP 
AANRIJDING GEHAD?

ACHTEROP AANRIJDING GEHAD?

Niet tevreden met jouw huidige belangenbehartiger?

Vraag GRATIS een second opinion aan