Home
 / 
Blog
 / 

Schadevergoeding na een Hondenbeet Claimen

Ben je gebeten door een hond en heb je letsel opgelopen na een hondenbeet? Dan kun je vaak een schadevergoeding krijgen. Volgens de wet is de eigenaar van de hond vrijwel altijd verantwoordelijk voor de schade die het dier veroorzaakt. In deze blog lees je alles over jouw rechten, welke stappen je moet ondernemen en hoe je hulp kunt krijgen bij het claimen van schade en het verkrijgen van de schadevergoeding waar jij recht op hebt. Of het nu gaat om verlies van inkomen, de langdurige impact van een dergelijk incident, medische rekeningen of emotionele impact. De specialisten van Kroon Letselservice zijn hier om jou te informeren en te begeleiden.

Meld hier direct jouw schade

Wie is aansprakelijk bij een hondenbeet?

De eigenaar van een hond is volgens de wet aansprakelijk voor de schade die de hond aanricht (artikel 6:179 BW). Dit betekent dat jij als slachtoffer de eigenaar aansprakelijk kunt stellen, ook als deze zelf niets heeft gedaan om de beet uit te lokken. De enige uitzonderingen zijn als je de hond hebt geprovoceerd of als er sprake is van overmacht. 

Welke schade kun jij claimen?

Als je letsel hebt opgelopen door een hondenbeet, kun je verschillende soorten schade vergoed krijgen. Hieronder hebben wij de verschillende schadeposten toegelicht:

1. Medische kosten

Kosten zoals doktersbezoeken, medicijnen, verbandmiddelen en eventuele operaties kun je claimen. Dit geldt ook voor toekomstige medische kosten, zoals littekenbehandelingen.

2. Inkomensverlies

Als je door de beet niet kunt werken, heb je recht op een vergoeding voor de gederfde inkomsten. Dit geldt zowel voor werknemers als voor zelfstandigen.

3. Smartengeld

Smartengeld wordt toegekend voor immateriële schade, zoals pijn, angst of blijvende littekens. De hoogte van het bedrag hangt af van de ernst van jouw letsel.

4. Overige kosten

Denk hierbij aan reiskosten voor medische afspraken, hulp in huis of aanpassingen aan jouw woning.

Dieren zijn nou eenmaal onvoorspelbaar en kunnen flinke schade aanrichten. Zowel materieel, lichamelijk en geestelijk. Het kan moeilijk zijn om dit in getallen uit te drukken, zeker als er sprake is van smartengeld. Neem daarom bij schade door een (huis)dier altijd contact op met een letselschadespecialist

Meld hier direct jouw schade 

Wat moet je doen na een hondenbeet?

Nadat jij bent gebeten door een hond, is het belangrijk om de volgende stappen te ondernemen, zodat je jouw letselschadeclaim gemakkelijk kunt onderbouwen en jezelf de juiste zorg te geven. 

  1. Medische hulp zoeken
    Laat je wond direct behandelen door een arts om infecties te voorkomen.

  2. Bewijsmateriaal verzamelen
    Maak foto’s van jouw letsel en noteer de omstandigheden van het incident.

  3. Eigenaar aanspreken
    Vraag de contactgegevens van de hondeneigenaar en noteer het ras van de hond.

  4. Juridische hulp inschakelen
    Een letselschadespecialist kan je helpen bij het claimen van jouw schadevergoeding.

Jouw schade claimen met Kroon Letselservice aan je zijde?

Een hondenbeet kan een grote impact hebben, zowel fysiek als emotioneel. Wij begeleiden jou bij Kroon Letselservice door het volledige proces van schade claimen. Onze specialisten zorgen ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Wij kunnen jou kosteloos helpen.

Wij bieden gratis juridische hulp bij letselschade en zorgen voor een eerlijke schadevergoeding. Dit kan ‘gratis’ voor jou, omdat onze kosten vergoed worden door de verzekeraar van de aansprakelijke partij omdat dit een onderdeel is van jouw persoonlijke schade. Neem vrijblijvend contact op voor een gratis adviesgesprek. 

Veelgestelde Vragen

Wat moet ik doen als ik letsel oploop door de hond van iemand anders?

Als je letsel hebt opgelopen door de hond van iemand anders, zoals bijtwonden, beschadiging van zenuwen, weefsel, spieren, pezen en/of botten, een tetanusinfectie, verminking, littekens, in ernstige gevallen overlijden of psychische schade (smartengeld), raden wij aan om allereerst natuurlijk medische hulp te zoeken. Probeer verder de gegevens van de hondeneigenaar te verzamelen en maak foto’s van je letsel. Stel vervolgens de eigenaar aansprakelijk en schakel juridische hulp in van een letselschadespecialist.

Wie is aansprakelijk voor letsel veroorzaakt door een hondenbeet?

De eigenaar van de hond is meestal aansprakelijk, ook als hij of zij niet direct schuldig is aan de beet. Twijfel je of wil je meer informatie over de aansprakelijkheid bij een hondenbeet? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij kunnen je precies vertellen bij wie de aansprakelijkheid ligt in jouw letselschadezaak. 

Welke schade kan ik vergoed krijgen na een hondenbeet?

Je kunt medische kosten, inkomensverlies, smartengeld en overige kosten zoals reiskosten of hulp in huis vergoed krijgen. Specifiek weten welke schadeposten er bij jou van toepassing zijn? Neem contact met ons op, dan zetten wij het voor je op een rijtje.

Hoe kan ik hulp krijgen voor psychische schade na een hondenbeet?

Psychologische behandelingen kun je vaak claimen als onderdeel van jouw letselschadevergoeding. Uiteraard helpt onze letselschade specialist jou om dit te onderbouwen.

Welke gegevens moet ik verzamelen van de eigenaar van de hond na een beetincident?

Vraag de naam, contactgegevens en indien mogelijk de verzekeringsinformatie van de eigenaar. Noteer ook het ras van de hond. 

Zijn er specifieke regels die hondenbezitters verplichten om aansprakelijk te zijn voor beten?

Ja, volgens artikel 6:179 BW is de eigenaar van een dier in principe altijd aansprakelijk voor de schade die het dier aanricht, tenzij er sprake is van overmacht. 

Wat is de rol van een letselschadespecialist bij een hondenbeetzaak?

Een letselschadespecialist helpt bij het aansprakelijk stellen van de andere partij, het vaststellen van de schade, onderhandelen met verzekeraars en het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding.

Kan ik medische kosten vergoed krijgen na een hondenbeet?

Ja, alle medische kosten die verband houden met de hondenbeet kunnen worden vergoed, inclusief eventuele toekomstige kosten

Bij welke stappen kan een letselschadejurist ondersteuning bieden?

Een letselschadejurist kan helpen bij de aansprakelijkstelling, schadeberekening, het indienen van de claim en onderhandelingen met de verzekeraar.Heb je vragen of hulp nodig? Neem vandaag nog contact met ons op via telefoonnummer 0880117799 of per e-mail: info@kroonletselservice.nl.

OOK EEN ACHTEROP 
AANRIJDING GEHAD?

Ontdek of jij recht hebt op een schadevergoeding

Niet tevreden met jouw huidige belangenbehartiger?

Vraag GRATIS een second opinion aan