Home
 / 
Blog
 / 

Veel voorkomende motorongelukken met letselschade

Een motorongeluk kan ingrijpende gevolgen hebben. Naast lichamelijk letsel brengt het vaak financiële zorgen met zich mee. Medische kosten, inkomensverlies en schade aan de motor kunnen flink oplopen. Gelukkig heb je in veel gevallen recht op een schadevergoeding. In dit artikel lees je precies wanneer je recht hebt op een schadevergoeding en hoe je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. 

Veel voorkomende oorzaken van motorongelukken

Motorongelukken kunnen door verschillende factoren ontstaan. Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken en hoe deze juridisch worden beoordeeld voor het claimen van letselschade. 

1. Motorongeluk door geen voorrang verleend te hebben

Veel motorongevallen gebeuren doordat andere weggebruikers geen voorrang verlenen. Automobilisten zien een motor soms over het hoofd, met een botsing als gevolg. In deze situatie is de automobilist vaak aansprakelijk en kun je bij ons daarom kosteloos een schadevergoeding claimen.

2. Motorongeluk door onoplettendheid van andere weggebruikers

Afleiding door smartphones, haastig rijgedrag of onverwachte manoeuvres zorgen regelmatig voor ongelukken. Als een andere weggebruiker jou niet op tijd heeft opgemerkt, kan deze aansprakelijk gesteld worden voor de schade. 

Aangezien de aansprakelijkheid in dit soort situaties soms moeilijk aan te tonen kan zijn, is het raadzaam hulp in te schakelen van een letselschade specialist. Deze kan jou door het gehele proces bijstaan en helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid voor jouw specifieke letselschadezaak. 

3. Glad wegdek of slecht wegonderhoud

Slecht onderhouden wegen, olie- of grindresten kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. In sommige gevallen kan de wegbeheerder aansprakelijk zijn als wordt aangetoond dat er onvoldoende onderhoud is gepleegd aan de weg en dit inderdaad de oorzaak van het ongeluk was. 

4. Te hard rijden of gevaarlijk rijgedrag

Soms is een ongeluk (gedeeltelijk) de schuld van de motorrijder zelf. Als er sprake is van eigen schuld, kan de schadevergoeding lager uitvallen. Toch is het mogelijk om een deel van de schade te claimen, bijvoorbeeld bij een verzekering of via een gedeelde aansprakelijkheid.

Aan te raden is daarom altijd om contact op te nemen met een letselschadebureau. Zo kunnen onze letselschade experts met kennis van de huidige wetgeving en regels rondom letselschade claimen, naar jouw specifieke situatie kijken, de aansprakelijkheid vaststellen en zorgen dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. 

5. Ongevallen door slechte weersomstandigheden

Regen, mist en harde wind zijn ook vaak de veroorzaker van een motorongeluk. Hoewel niemand direct aansprakelijk is voor het weer, kan een andere partij wel nalatig zijn geweest, zoals een automobilist die zijn snelheid niet aanpast, of het niet hebben geplaatst van lantaarnpalen op een donkere en onoverzichtelijke weg. 

Neem contact met ons op en kijk of jij recht hebt op een schadevergoeding. Onze letselschade specialisten staan voor je klaar. 

Hoe kun je jouw letselschade claimen?

Na een motorongeluk zijn er verschillende juridische stappen die je moet doorlopen om jouw schade vergoed te krijgen. Bij Kroon Letselservice krijg je een persoonlijke letselschade specialist die jou helpt in elke fase van dit proces. Zo kan jij je focussen op je herstel. 

1. Bewijs verzamelen

Het is altijd belangrijk om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. Dit kan onder andere bestaan uit:

  • Foto’s van de ongevalslocatie, voertuigen en verwondingen
  • Getuigenverklaringen
  • Politierapport
  • Medische dossiers en kostenoverzichten

2. Aansprakelijkheid vaststellen

Om een schadevergoeding te krijgen, moet worden aangetoond wie aansprakelijk is voor het ongeluk. Dit kan een andere bestuurder, de wegbeheerder of soms zelfs een fabrikant van een defect onderdeel zijn. 

Soms kan het vaststellen van de aansprakelijkheid zeer complex zijn. De juiste juridische begeleiding hierbij is daarom essentieel, om jou te verzekeren van een eerlijke schadevergoeding. 

3. Letselschade claimen

Als de aansprakelijkheid is vastgesteld, kan de schadeclaim worden ingediend. Dit omvat onder andere:

  • Medische kosten (huidige en toekomstige behandelingen)
  • Inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid
  • Reiskosten voor medische afspraken
  • Schade aan de motor en andere eigendommen
  • Smartengeld voor pijn en emotioneel leed

4. Onderhandeling met de verzekeraar

Verzekeraars proberen vaak de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Kroon Letselservice onderhandelt namens jou en zorgt ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt.

5. Schikking of juridische procedure

In de meeste gevallen wordt er een schikking getroffen met de verzekeraar. Als dit niet lukt, kan een juridische procedure noodzakelijk zijn. Onze letselschade-experts begeleiden jou door dit proces en zorgen ervoor dat je optimaal wordt vertegenwoordigd.

Waarom Kroon Letselservice?

Kroon Letselservice is gespecialiseerd in letselschade bij o.a. motorongelukken. Wij bieden:

  • Persoonlijke begeleiding: een vast contactpersoon die jouw zaak van begin tot eind behandelt.
  • Kosteloze rechtsbijstand: de kosten worden verhaald op de aansprakelijke partij, zo kunnen we jou (als de aansprakelijkheid is bewezen) kosteloos helpen bij jouw schadeclaim. 
  • Maximale schadevergoeding: wij zorgen ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt.
  • ErvarenNIVRE gediplomeerde letselschade-experts: wij hebben jarenlange ervaring met motorongelukken en andere letselschadezaken en weten precies hoe we jouw zaak het beste kunnen aanpakken. 

Direct hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je letsel opgelopen en wil je jouw schadevergoeding claimen? Neem dan contact op met Kroon Letselservice. Wij helpen je graag verder, zodat jij je kunt richten op je herstel.

Bel ons op 088-0117799 of vul ons contactformulier in. Samen zorgen we ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt.

OOK EEN ACHTEROP 
AANRIJDING GEHAD?

Direct schade melden

Niet tevreden met jouw huidige belangenbehartiger?

Vraag GRATIS een second opinion aan