Home
 / 
Blog
 / 

Gewond geraakt of betrokken bij een scooterongeluk? Tips en vervolgstappen

Je bent gewond geraakt bij een scooterongeluk. Bijvoorbeeld omdat je op de scooter door een auto aangereden bent, tijdens het bezorgen of door een slecht wegdek. Grote kans dat jij recht hebt op een schadevergoeding. Vaak is de persoon die jou op de scooter aanrijdt aansprakelijk voor jouw letselschade en kun je bijvoorbeeld een schadevergoeding eisen bij de werkgever als je onder werktijd een scooter ongeluk is overkomen. 

Weet jij wat je moet doen na een scooterongeluk en hoe je letselschade kunt claimen? In dit artikel lees je alles over jouw rechten, de vervolgstappen en hoe je schadevergoeding kunt krijgen. Daarnaast is het goed om te weten dat je bij Kroon letselservice als slachtoffer recht hebt op kosteloze rechtsbijstand. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wat te doen na een scooterongeluk?

Een scooterongeluk kan iedereen overkomen. In deze stressvolle situatie is het toch belangrijk het hoofd koel te houden en de juiste stappen te zetten:

  1. Zorg voor veiligheid: Verplaats jezelf naar een veilige plek als dat mogelijk is en schakel hulp in.
  2. Schakel medische hulp in: Zelfs bij lichte verwondingen is een medische controle belangrijk voor bewijsvoering.
  3. Verzamel bewijs: Maak foto’s van de situatie, je verwondingen en de schade aan je scooter. Noteer ook contactgegevens van getuigen.
  4. Doe aangifte bij de politie: Dit kan helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.
  5. Meld het ongeval bij je verzekeraar: Geef een zo volledig mogelijk beeld van de situatie.
  6. Neem contact op met een letselschade expert: Dit helpt om de aansprakelijkheid vast te stellen, de maximale schadevergoeding te claimen waar jij recht op hebt en dat zonder juridische complicaties.

Aansprakelijkheid bij een scooterongeluk

Als bestuurder van de scooter afgereden 

Als een scooter een botsing heeft met een auto of een ander motorvoertuig (bijvoorbeeld een andere scooter, bromfiets of vrachtwagen), wordt aan de hand van de verkeerssituatie bepaald wie aansprakelijk is. Is het de schuld van de andere bestuurder? Dan heb jij recht op een schadevergoeding voor jouw geleden schade. 

Als passagier van de scooter afgereden 

Zit jij achterop de scooter als je wordt aangereden? Ook dan is de kans dat je letselschade oploopt groot. Dit kan een eenzijdig ongeluk zijn (tegen een paaltje aanrijden) of een scooterongeluk waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Als passagier heb jij altijd recht op een schadevergoeding, omdat je geen schuld hebt aan het ontstaan van het scooterongeluk.

Scooter ongeluk door een slecht wegdek of defect voertuig

In sommige gevallen kan de gemeente of een fabrikant aansprakelijk zijn door een slecht wegdek of defect voertuig. Dit kan zowel bij een eenzijdig ongeluk als een aanrijding van toepassing zijn. in dit geval is het altijd raadzaam een letselschadespecialist in te schakelen, omdat deze aansprakelijkheid soms lastig te bewijzen is. 

Heb ik recht op een schadevergoeding na een scooter ongeluk? 

  • Andere bestuurder motorvoertuig schuldig? 50-100% vergoeding voor de onschuldige bestuurder.
  • Beiden schuldig? Beide bestuurders kunnen een schadevergoeding claimen. De vergoeding wordt berekend op basis van de mate van schuld. 
  • Als passagier scooter aangereden door auto? Altijd recht op een schadevergoeding ongeacht schuld.

Onze letselschade experts kunnen je helpen om de juiste partij aansprakelijk te stellen en je kansen op een vergoeding waar je recht op hebt te vergroten. Neem vrijblijvend contact op

Schadevergoeding na een scooterongeluk

Als je letselschade hebt door een scooterongeluk, kun je dus recht hebben op een schadevergoeding. Hieronder hebben we weergeven waaruit deze schadevergoeding kan bestaan: 

  • Medische kosten (huidige en toekomstige zorgkosten)
  • Inkomensverlies (gemiste inkomsten door arbeidsongeschiktheid)
  • Schade aan je scooter en persoonlijke eigendommen
  • Reiskosten naar artsen en specialisten
  • Huishoudelijke hulp en aanpassingen in huis
  • Smartengeld voor pijn en emotioneel leed

Waarom Kroon Letselservice inschakelen?

Kroon Letselservice helpt jou bij het claimen van letselschade na een scooterongeluk. Dit doen wij door:

  • Gratis juridische hulp: De kosten verhalen we op de aansprakelijke partij.
  • Persoonlijke begeleiding: Je krijgt een vaste letselschade expert die jou door het gehele proces begeleid.
  • Maximale schadevergoeding: Wij zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt.
  • Geen zorgen over verzekeraars: Wij onderhandelen namens jou en regelen alles.

Hoe kunnen wij gratis jouw geleden kosten verhalen?

Jouw opgelopen (letsel)schade door het ongeluk op de scooter kunnen wij kosteloos voor jou verhalen op de tegenpartij. Wij verhalen onze kosten namelijk op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Dit heeft geen invloed op jouw schadevergoeding. Het enige wat je hoeft te doen is online jouw schade melden. Wij nemen het gehele juridische proces voor je uit handen, zodat jij je volledig kunt richten op jouw herstel.

Al tijdje terug aangereden? Laat het verhalen!

Ook als het scooterongeluk een tijd terug is geweest, kun je jouw schade bij ons melden. Extra belangrijk hierbij is dat je de gegevens van de tegenpartij en extra bewijsmateriaal hebt verzameld. Dit helpt ons om alsnog jouw schadevergoeding voor je te kunnen verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij.

Direct hulp nodig? Neem contact op!

Ben je slachtoffer van een scooterongeluk en wil je weten waar je recht op hebt? Neem vandaag nog contact op met Kroon Letselservice en wij helpen je direct verder!

Bel ons op 088-0117799 of vul ons contactformulier in. Samen zorgen we ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt.

OOK EEN ACHTEROP 
AANRIJDING GEHAD?

Direct schade melden

Niet tevreden met jouw huidige belangenbehartiger?

Vraag GRATIS een second opinion aan